tisdag 23 februari 2010

Polen by night (and day)

UNDERBART med avbrott från tråk-vardagen! I dagarna tre har vi varit på resande fot, i Polen närmare bestämt! Detta var min födelsedagspresent från Daniel och bättre present kan man inte ge mig. Jag älskar att uppleva och se nya saker. Vi hoppade på färjan i söndagskväll och där hade vi bokat buffé. Hungriga som vi var lyckades vi med att vara först i restaurangen. Gottebordet nedanför fick vara för vår del, vi satsade på all god mat istället och när det var dags för efterrätt var vi så mätta att det inte gick ner mer.
Sehr mumsisch!

Det fanns hur mycket som helst att plocka till sig. Här har jag lyckats få ihop en ganska GI-vänlig salladstallrik=)

Efter midagsbuffén var det dags för baren och här var det inte GI som gällde längre. Jag unnade mig en riktig Pina Colada med paraply och allt. Är det semester så är det!

Dagen efter var det något segt att komma upp men efter en stadig frukostbuffé lyckades vi att åka lokaltrafiken in till Gdynia för shopping och turistande. Vi fick hjälp av en mycket trevlig man på bussen som pratade flytande engelska och ville visa oss de bästa stråken. Jaha, nu blir vi rånade tänkte jag en kort sekund. Riktiga pensionärstankar alltså. Vi blev varken rånade eller nedslagna och när mannen visat oss vägen lämnade han oss med ett "ha en jättetrevlig dag, kom gärna tillbaka till sommaren, det är så mycket vackrare här då". Underbart med trevligt och vänligt bemötnde! När vi (faktiskt mest Daniel) hade shoppat i 4 timmar pausade vi med en öl i en galleria. Mysigt att bara sitta och prata och spana in polacker=)

Daniel var som sagt i shoppingtagen och lyckades plocka till sig nästan en helt ny garderob. Han måste älska polskt mode! Snygg blev han i alla fall! (lägg märke till vår enorma hytt...blev uppbjudna till kaptenshytten senare på kvällen och det var andra grejor må ni tro...)

Nu är vi hemma och har packat upp samt ätit lite kvällsmat. Ikväll blir det lugnt, måste vila upp sig så här efter semestertrippen....

8 kommentarer:

Madde sa...

Schnygga ni är, kaptenshytten....det vill jag veta mer om, hihi

kicki sa...

Härligt att ni är hemma igen och att ni haft det mysigt. Massa kramar! Ses i morgon? Kiccki

Johanna sa...

hi hi du var alltså tvungen att backa ut ur hytten för att få plats med daniel på fotot

Anna sa...

Ååå vilken underbar paus i vardagen. Vilken klippa han är Daniel till att komma på bra present. Ni ser ju inte ut att ha lidit precis. Gött e de. Men antar att den båtfärden ändå inte kan mäta sig med en tur med er lilla båt till Stenshamn??

Kramen

Trulife sa...

Mysigt me en tripp!! Aaahh kommer ihåg dom STOOORA hytterna, cellskräck!!

Sofia sa...

Som vår toa i gamla lägenheten, knappt rumpan fick plats.. :)

Maria sa...

Positivt var ju iaf att lägenheten kändes enorm när man kom hem!!

Anonym sa...

Så mysigt! Bra initiativ!
Bra kille.. :)