lördag 15 oktober 2011

Allt går som på räls!

Det händer nya saker varje helg och det är så kul att se!! Imorse var vi dock uppe med hönans man för att torrlägga vår båt för vintern. Halv sju puttrade vi iväg efter att ha skrapat rutorna på båten (!). Kvart i nio var lilla Bexy uppe och vi kunde ta tag i nästa sak, huset! Idag var dagen då stora limträbalken skulle upp och efter att ha lyssnat på Daniel så borde den väga ca 2 kg och alltså inget problem för 2-3 man att lyfta upp.... Hmmmm?? Den vägde lite mer än så och först akutinkallades Tobbe (ha aldrig ärenden till Sjuhalla på helgerna!) och sedan fick Jens ringas in eftersom Tobbe hade, ja häcken full skulle man kunna säga. Eftersom Daniel fortfarande har problem med sin armbåge fick jag såga lite. Det kom "riktig" svett i pannan, som Daniel sa. Ingen träningssvett alltså.
Såga, såga, sååga!! Undrar vad arbetsmiljöverket skulle säga om den arbetsställningen?
Här har limträbalken kommit en bit upp...
Ja just det, utsikten från andra våningen. Inte så pjåkig när träden kommer ner.
Jens och Tomas in action.
Till sist kom även pelarna på andra våningen upp, härligt. Kiki och Honken tittade också förbi en stund och man kan undras tro (som pappa säger) vad de tänkte om säkerheten på bygget?! Säkerthetstänk alá; ha två par byxor på dig så dämpas fallet lite! Kul att ni tittade förbi vänner!

Ikväll blir det tjejfilm och lösgodis hemma hos Kiki (eller hos mig) och imorgon blir det till att tralla i kyrkan. You raise me up står bl a på agendan, gissa om jag kommer att tänka på limträbalkar och pelare;)

2 kommentarer:

Sofia sa...

Underbart och livsfarligt på samma gång!! ;)

Anonym sa...

♥ stannar när man ser alla livsfarligheter!!! Skyddsombudet kopplar av när det är helg verkar det som ;) Kram Kiccki